»Skupaj pozivava vse, naj bo dan slovenske hrane vsak dan, saj lahko samo skupaj pomagamo našim pridelovalcem in jim damo tisto dostojanstvo in veljavo, ki jim gre.«
»Zaradi zaprtja šol so ostale velike količine dobre, zdrave, lokalno pridelane hrane, ki je kmetje niso mogli prodati. Ob tem se še bolj zavedamo pomena te lokalne hrane in vseh posledic nakupovanja hrane pri lokalnih pridelovalcih.«
»Hrana ni samoumevna. Z odgovornim ravnanjem, podporo lokalnim pridelovalcem in zmanjševanjem odpadne hrane lahko kot družba naredimo pomemben korak k bolj pravični in trajnostni prihodnosti.«
»Takšen način ponudbe razvrednoti delo rejcev (pridelovalcev), ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kakovostne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, tudi s sumom o dampingu.«
»Ključno je podpiranje lokalnih pridelovalcev, spodbujanje kratkih dobavnih verig, zmanjševanje odpadkov in sprejemanje trajnostnih prehranskih odločitev.«
»Imamo dovoljšne količine izdelkov, ki jih pridelajo domači pridelovalci in v tem trenutku je ključno, da jih z nakupom podpremo in si s tem zagotavljamo nemoteno preskrbo s hrano.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju